Vertrekbrief Ravels-Eel

Het is bijna zover! Hier nog een korte samenvatting van alle belangrijke info:

 • We verwachten de jongste bubbel (Sloebers) zaterdag 1 augustus om 9 uur aan de achterkant van het station in Dendermonde.

 • De middelste bubbel (Speelclub & Rakwi’s) worden zaterdag 1 augustus om 10 uur verwacht aan de achterkant van het station in Dendermonde. (In het kampboekje staat 9 uur, maar dat is gewijzigd naar 10 uur.)

 • De oudste bubbel (tito’s, keti’s en aspi’s) worden zaterdag 1 augustus allemaal om 8 uur op de chiro in Wieze verwacht. Zij vertrekken vandaar met de fiets richting Ravels-Eel. Zorg dat je fiets in orde staat zodat er geen ongelukken gebeuren onderweg!

 

 • De sloebers komen naar huis op woensdag 5 augustus. Wij verwachten de ouders van de sloebers om 15 uur aan de voorkant van de kerk van Ravels-Eel (Vooreel 52, 2380 Ravels). De sloebers zullen met hun leiding daar klaarstaan om opgehaald te worden. Dit jaar niet op het kampterrein zelf, om contact met externe te vermijden. Het is de bedoeling om een kiss & ride te houden.

 

 • Na een vermoeiend maar tof kamp mogen de mama’s en papa’s ons terug verwachten op maandag 10 augustus aan het station van Dendermonde. De bubbel van de speelclub en rakwi’s komt aan rond 15u30. De oudste afdelingen komen terug om 16u30. Graag zouden we opnieuw 1 ouder per kind willen om vele mensen op 1 plaats te vermijden. Voorzie tijdens het wachten op jullie kinderen ook genoeg afstand van elkaar en draag mondmaskers.

 

Na de aankomst vertrekken we naar de chiro om de valiezen op te halen. Hierbij hebben we een speciaal systeem bedacht om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. De Kloosterstraat zal tijdelijk éénrichting worden gemaakt van het kruispunt met de Nieuwstraat (de verkeerslichten) naar de chiro en verder, dit zal allemaal gepast worden aangeduid. De valiezen worden gesorteerd per afdeling, de bedoeling is dat de leiding of kookploeg de valies van uw kind in de autokoffer steekt. Wij gaan onze uiterste best doen om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen, wees dus ook wat geduldig bij het wachten. Wij stellen voor om de oudsten (vanaf tito’s) af te zetten op de chiro en ze naar huis te laten fietsen, het lijkt ons niet praktisch om dat ook nog in de koffer te steken. Dit systeem zal dus twee keer worden uitgevoerd (voor elke bubbel).

Er zal dus geen formatie zijn bij vertrek en terugkomst zoals andere jaren. Wij doen deze formatie ‘s middags op het kampterrein en zenden deze live uit via onze Facebook-pagina. Zo kunnen jullie toch ons mooi toneeltje en kampdans volgen!

 

 • De valiezen moeten binnen gebracht worden op donderdag 30 juli op onze chiro. Dit jaar zal dit wat anders verlopen. Wij gaan de valiezen per bubbel verzamelen en inladen. Hiervoor hebben wij een tijdsschema gemaakt. De valiezen van de sloebers bubbel verwachten wij tussen 17u en 17u30. De tweede bubbel (speelclub + rakwi’s) zal van 17u30 tot 18u30 hun valiezen kunnen binnen brengen. De bubbel van de tito’s, keti’s en aspi’s zal als laatste aan de beurt zijn tussen 18u30 en 19u30. We vragen jullie om alle bagage te voorzien van een etiket met naam + afdeling, zo kunnen wij de valiezen makkelijk sorteren en herkennen. (ouders die kinderen hebben die niet in dezelfde bubbel zitten, mogen de valiezen natuurlijk in een keer komen afzetten.)

 

 • Graag willen we dit jaar benadrukken zeker de kledij (+ mondmaskers) te naamtekenen!

 • Snoepgoed meenemen is zeker niet nodig, onze smaakpapillen worden al verwend op kamp dankzij onze award-winnende kookploeg! (bevestigd door VTM!)

 • Omdat je op kamp omringd wordt door je beste vrienden, is je GSM meenemen zeker niet nodig. Indien je er toch geen afscheid van kan nemen, kan je deze afgeven aan je eigen leiding (pas vanaf tito’s).

 • We willen vriendelijk vragen om de kids nog eens te controleren op luizen voor vertrek. Indien uw kind hiervan last heeft, gelieve dit op voorhand te melden bij de leiding.

 • Lunchpakket meenemen (ook tito’s, keti’s en aspi’s!), want het middagmaal halen we jammer genoeg niet op tijd, maar wees niet getreurd, in de avond worden jullie verwend door onze kookploeg.

 

Wat je zeker niet mag vergeten:

 • Je kids ID of paspoort en klevertjes van de mutualiteit. Deze worden afgegeven aan de leiding bij vertrek.

 • Geld om kaartjes en brieven te schrijven. We verkopen kaartjes en postzegels, elk aan 0,50 €. (Voor de kleinste groepen is het aan te raden om voorgeschreven enveloppen mee te geven.)

 • Drinkbeker, bestek en 2 keukenhanddoeken. (We nemen zelf geen bestek of bekers mee!)

 • Een hoeslaken voor je bedje

 • Medicatie, af te geven bij vertrek aan de leider/leidster van het kind.

 • Gelieve minimaal 2 mondmaskers per kind mee te geven.

 • Zwembroek & handdoek & badmuts

 

Speciale kledij:

 • Sloebers: dierenkostuum

 • Speelclub: Nachtwacht-kostuum

 • Rakwi: dress to impress (tik tok famous) + camouflage

 • Keti: kamp Waes, Temptation Island, bandana en 25 euro zakgeld

 • Aspi: koerskledij en 35 euro zakgeld

 

Wanneer mag ik niet mee op kamp? (wees eerlijk in uw keuze)

 

 • Wie ziek is of wie ziektesymptomen had in de drie dagen voor de start van het kamp. Symptomen zijn hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, moeilijk ademen.

  • Dat geldt zowel voor leden als voor leiding, kookouders, technische ploeg, enz.

  • De experts hebben een lijst opgesteld met risicoprofielen die vatbaarder zijn voor het coronavirus.

 • Wie terugkeert van vakantie, controleert best de reisadviezen.

  • Wie op reis ging naar een land in de rode zones, vastgelegd door Buitenlandse Zaken, doet een verplichte quarantaineperiode (voorlopig 14 dagen) en laat een test afnemen. 

  • Update²! Wie op reis ging naar een land in de oranje zones  wordt gevraagd een test te laten afnemen en in quarantaine te gaan (voorlopig 14 dagen). Check de website van de  FOD Volksgezondheid voor verdere updates en info. We vragen in de eerste plaats om het advies van de FOD Volksgezondheid te volgen. Vanuit Chirojeugd Vlaanderen vragen we om minstens twee dagen tussen terugkeer en het kamp te laten.

  • Wie op reis ging naar een land in de groene zones vragen we om twee dagen tussen terugkeer en het kamp te laten.

 • Mensen uit de risicogroep of met ziekte (geen COVID-19)? Die mogen mee als:

  • ze een doktersattest kunnen voorleggen.

  • hun ziekte onder controle is door medicatie, bv. bij astma.
   Je hebt dus een ziekte, maar je neemt er medicatie voor. Toch twijfel? Ga naar de dokter.

 

 

We zijn zeer moeilijk bereikbaar op onze eigen gsm-nummers, aangezien we een hele dag druk bezig zijn. In geval van nood kan je naar de kookploeg bellen op het nummer van

Isabelle Van Laethem: 0486/48.52.53

of leider Mathan Van Driessche 0477/87.17.70

Vele Chiro groetjes en tot dan!

De leiding

NEW NEW NEW

Na het grote succes van ons biertje Tiboe’ke, voor ons 50 jarig bestaan, hebben wij groot nieuws om aan jullie mee te delen. Wij hebben een groter broertje gemaakt, op de markt gebracht en wij hebben hem Tiboe’ke 2.0 genoemd!

Tiboe’ke 2.0 is een blond bier die een zachte maar rijkelijke smaak heeft. Het leunt zich aan bij verschillende evenementen en scenario’s waardoor u er op elk moment van kan genieten. Het is een uitstekende maaltijdbegeleider en uitermate passen bij halfgare kazen, ambachtelijke paté’s en mo- sselen. U kan het zelfs gebruiken bij gerechten zoals stoofvlees, konijn, ...

Drink het alleen, met vrienden, geef het als cadeau of bewaar het voor een later moment. Alles kan en alles mag!

Naast smaak zit er ook een verhaal achter dit biertje. Wij hebben als organisatie deze tweede versie leven in geblazen door de verrassende omstandigheden. Wij hebben spijtig genoeg een halfjaar stil gelegen en dat is ook bij ons te voelen. Onze jaarlijkse evenementen zoals BBQ en chirofuif Nacht van de Zot hebben niet plaatsgevonden. Daarom is dit initiatief er gekomen en kan iedereen ons via Tiboe’ke 2.0 steunen en zo ons volgend chirojaar weer wat makkelijker te maken.

Interesse? Vul het bestelformulier in (zie knop hieronder) en wij zullen persoonlijk de fles aan de deur komen brengen! Wij leveren wel enkel in het weekend. De betaling gebeurt via overschrijving.

Wij hopen dat u allemaal massaal bestelt en er natuurlijk ook van zal genieten.

Schol!

Chiro Tiboe Wieze

Tiboe'ke 2.0

Yes yes yes, wij gaan op kamp! 


Er is eindelijk een besluit genomen over de jeugdkampen. Onze bivak mag doorgaan maar met de nodige maatregelen natuurlijk. De komende weken gaan we proberen om ons kamp tot in de puntjes voor te bereiden om dit op een goede en veilige manier te laten doorgaan. 

Hieronder vindt u een pdf-document (coronabrief ouders) met de belangrijkste maatregelen en praktische info. Ga dus zeker kijken en lees dit grondig door. Aarzel niet om ons te contacteren als u vragen hebt, dit kan bijvoorbeeld door ons te mailen (zie onderaan de website).

Ondanks 'het speciale kamp' hebben wij nog meer goesting gekregen om op kamp te gaan!

Gezonde groetjes,

De leiding!

#wiljijinmijnbubbel #opsafari

Wij gaan op kamp!

Trooper actie

Zoals jullie misschien al weten, is Chiro Tiboe te vinden op Trooper! 

Trooper is een online winkelplatform waar je terechtkunt voor je aankopen bij een zeer uitgebreid gamma aan webwinkels. 

De werking is zeer eenvoudig:

 1. Elke vereniging heeft een Trooper-pagina; dit is alvast de onze: https://trooper.be/chirotiboe

 2. Op deze pagina staan links naar webshops. Onder andere JBC, Booking.com, Coolblue, Bol.com, Torfs, Collect&Go, ...

 3. Als jij via die links op onze Trooper-pagina een online aankoop doet, weet Trooper dat u Chiro Tiboe wilt steunen.

 4. Zonder iets extra uit te geven, gaat er gemiddeld 5% van het aankoopbedrag naar Chiro Tiboe! Dit geld gaan we integraal gebruiken om onze werking te ondersteunen.

Vorig jaar hebben we maar liefst €497 verdiend via Trooper (waarvoor veel dank!).

 

Vriendelijke groetjes,

de leiding

 

PS: Ben jij ook bang dat je gaat vergeten om eerst via Trooper te passeren? Installeer dan nu de Trooperbot op https://www.trooper.be/trooperbot en deze zal je laten weten wanneer je een webshop bezoekt die door Trooper gesteund wordt.

Chiro Tiboe Wieze

Mail ons

Kloosterstraat 5a
9280 Wieze

 • Mail
 • Facebook
 • Instagram

©2016 Jules Muylaert. Proudly created with wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now